TALITAKUMI WEEKEND

berichten

Wees niet bang

“Wat ik heel frappant vond was dat ik tijdens het avondeten op de eerste avond in mijn gedachten hoorde; ‘wees niet bang’. Deze woorden en woorden van gelijke strekking kwamen later ook terug in het weekend. Zelfs in de bijbeltekst die ik na afloop kreeg na het bidden in de groep. Ik kreeg ook allerlei bevestigingen van beelden die ik jaren terug ook had. Al met al vond ik het een bemoedigend weekend en heeft me zeker geholpen om om te gaan met de situatie waar ik nu in zit.”

Thijs

Warm, gastvrij en uitnodigend

…de liefde in het hart bewaren en mijn leven te laten leiden door de vreugde

De bijeenkomsten, met gesprek en vooral de samenzang heeft mij in het hart geraakt, juist in al zijn eenvoud en directheid. Ik voelde echt dat Jezus aanwezig was. Ik heb heel veel gehuild en dat mocht en was goed. Het was warm en gastvrij zonder ergens opdringerig te zijn, eerder uitnodigend. Heel fijn, zowel de mensen van de organisatie als de mede deelnemers waren open en hartelijk naar elkaar toe, met humor dat is ook heel belangrijk.

Het was goed om oude schepen nog eens te verbranden en als op een roze wolk de liefde te voelen, de vreugde van het leven en dankbaarheid dat God er altijd weer voor ons is. Er waren ook wat discussiepunten die verwarring geven/gaven maar ook dat is goed, daar leer je van en er was ruimte om je te uiten.

Daarbij de prachtige locatie bij Maria Ter Nood in Heiloo echt supermooi en een fijne kamer, eten heel goed verzorgd echt een warm bad. Ook pastoor Jeroen vond ik een fijn persoon om mee te wandelen en hij sloot zo aan bij de bijeenkomsten waar naast hij ook de sacramenten bijna in samenwerking deed met de teamleden van Talitakumi. Indrukwekkend. Ik ben heel veel in de kerk geweest maar nooit heb ik een christelijk samenzijn zo prettig ervaren (alleen de jongerenmissen een beetje).

Mijn voornemen was om de liefde in het hart te bewaren en mijn leven voortaan te laten leiden door de vreugde. Ik zou graag een bidcompaan of groepje hebben om elkaar te ondersteunen en de liefde te bewaren.

Liefde en zorg gekregen

Ik heb de liefde en zorg die ik heb gekregen als heel bijzonder ervaren, een genade van God. Ik denk regelmatig aan de tekst waarmee pastor Rob me heeft gezegend en het helpt me om naar God te kijken in plaats van naar mijn eigen onnodige schaamtegevoelens.

Ook heb ik iets in de sfeer ervaren wat ik moeilijk onder woorden kan brengen. Het gevoel dat je allemaal van God afhankelijk bent en van hem mag ontvangen en dat er dan voor iedereen ruimte is en voor iedereen genoeg is. Zoiets. Dat niemand zich groter of kleiner hoeft te maken dan hij is.

Korte maar zeer krachtige retraite

Ik heb nu twee keer deel mogen nemen aan TK; deze retraites zijn kort maar zeker krachtig!
Wat ik mooi vind aan deze retraite, is dat ik mezelf niet anders hoef voor te doen! Hoe gebroken ik ook ben, ik mag er wezen! De teamleden en andere deelnemers staan ook voor elkaar klaar, we bidden graag samen en ook voor elkaar; een en al warmte!

Ik weet nooit van te voren met welke giften ik naar huis zal gaan! God ontvangt de deelnemers graag met open armen en Hij staat altijd klaar om iedereen te zegenen.

“(…) Het enige waarop ik mij kan beroemen, is mijn zwakheid, omdat God die zwakheid gebruikt om zijn grootheid en kracht te tonen.” 2 Korinthiërs‬ ‭12‬:‭5