TALITAKUMI WEEKEND

Warm, gastvrij en uitnodigend

Warm, gastvrij en uitnodigend

De bijeenkomsten, met gesprek en vooral de samenzang heeft mij in het hart geraakt, juist in al zijn eenvoud en directheid. Ik voelde echt dat Jezus aanwezig was. Ik heb heel veel gehuild en dat mocht en was goed.

…de liefde in het hart bewaren en mijn leven te laten leiden door de vreugde

De bijeenkomsten, met gesprek en vooral de samenzang heeft mij in het hart geraakt, juist in al zijn eenvoud en directheid. Ik voelde echt dat Jezus aanwezig was. Ik heb heel veel gehuild en dat mocht en was goed. Het was warm en gastvrij zonder ergens opdringerig te zijn, eerder uitnodigend. Heel fijn, zowel de mensen van de organisatie als de mede deelnemers waren open en hartelijk naar elkaar toe, met humor dat is ook heel belangrijk.

Het was goed om oude schepen nog eens te verbranden en als op een roze wolk de liefde te voelen, de vreugde van het leven en dankbaarheid dat God er altijd weer voor ons is. Er waren ook wat discussiepunten die verwarring geven/gaven maar ook dat is goed, daar leer je van en er was ruimte om je te uiten.

Daarbij de prachtige locatie bij Maria Ter Nood in Heiloo echt supermooi en een fijne kamer, eten heel goed verzorgd echt een warm bad. Ook pastoor Jeroen vond ik een fijn persoon om mee te wandelen en hij sloot zo aan bij de bijeenkomsten waar naast hij ook de sacramenten bijna in samenwerking deed met de teamleden van Talitakumi. Indrukwekkend. Ik ben heel veel in de kerk geweest maar nooit heb ik een christelijk samenzijn zo prettig ervaren (alleen de jongerenmissen een beetje).

Mijn voornemen was om de liefde in het hart te bewaren en mijn leven voortaan te laten leiden door de vreugde. Ik zou graag een bidcompaan of groepje hebben om elkaar te ondersteunen en de liefde te bewaren.

Andere Ervaringen

Wees niet bang

Tijdens het avondeten op de eerste avond hoorde ik in mijn gedachten: ‘Wees niet bang’. Deze woorden en woorden van gelijke strekking kwamen later ook terug. Het was een bemoedigend weekend dat me zeker heeft geholpen om om te gaan met de situatie waar ik nu in zit.

Lees verder >>

Liefde en zorg gekregen

Ik heb de liefde en zorg die ik heb gekregen als heel bijzonder ervaren, een genade van God. Ik denk regelmatig aan de tekst waarmee pastor Rob me heeft gezegend en het helpt me om naar God te kijken in plaats van naar mijn eigen onnodige schaamtegevoelens.

Lees verder >>